“Wij zijn heel blij met de plaatsing van het verblijf op deze manier, het is ook echt een verlenging van onze huiskamer.”

Linschoten

DE AANLEIDING TERUGBLIK

Hennie en Marianne zijn vanuit Nieuwegein verhuisd naar een toekomstbestendige nieuwbouwwoning in Linschoten. Ze konden hun tuin dus helemaal naar wens maken. Via een internet search zijn ze via Hillhout bij den Bleker gekomen. Ze kenden den Bleker nog niet en na een prettig telefoongesprek met Chris werd er een afspraak gemaakt. Zonder zich ter plekke nog voor te stellen, zag Chris direct wie hij voor zich had, aan de hand van de nieuwbouwfolder: hoe klantgericht kun je zijn? Een prettig kennismakingsgesprek volgde en er was direct een “klik”.
In hun vorige achtertuin hadden Hennie en Marianne een overkapt prieel, waar ze zoveel mogelijk vertoefden. Een soort van tweede huiskamer (in het klein) en dit wilden zij hier weer, maar dan groter. (incl. een schuurtje voor tuingereedschap, tuinkussens enz.) Ideeën werden op papier gezet, met de overkapping (plus schuurtje) in de lengte van de tuin, maar dat stuitte op verzet bij de wederzijdse buren vanwege uitzicht en zonverlies. Bovendien bleek dit niet te passen binnen de regelgeving van het waterschap. Terug naar de tekentafel en besloten de overkapping en schuurtje overdwars op vier meter van het huis te plaatsen, wat Chris (in de tussentijd) ook had bedacht! Vanuit onze eigen tekening gaf Chris, door zijn expertise, nog wat tips over uitvoering, gebruik van materialen (incl. kleuren), pergola, afwerking van de overkapping, afwerking plantenbakken met vijverranden enz. Toen dit klaar was kon het werk beginnen!

HET IDEE  DE INSPIRATIE

“Wij hadden verschillende ideeën voor onze tuin, bij sommige daarvan stelde Chris een ander idee voor en dit pakten heel goed uit. Mede door deze ervaring raden wij den Bleker iedereen aan.”

HET VAKMANSCHAP UITVOERING

Het is heerlijk in de tuin bij Hennie en Marianne. Er wordt vaak gebruik gemaakt van de overkapping. Door de plaatsing van vier meter van het huis, is er geen verlies van licht en het zicht op de tuin blijft geweldig: je kunt er vanuit de huiskamer zowel onderdoor, als overheen kijken. De buren houden ook hun wijde blik en géén verlies van zon. Het geheel wordt gezien als verlenging van de huiskamer, waar ook de kinderen en kleinkinderen graag vertoeven. Ook het gebruik van hoogwaardig, door Chris geadviseerde, kunstgras is erg prettig! Goede afwatering, mooi aanzicht, makkelijk in het onderhoud, gebruiksvriendelijk voor de kleinkinderen om (bv. met een kinderbadje) erop te spelen. Visite loopt meestal direct door naar de tuin, want het is echt een blikvanger geworden!

HET BUITENPLEZIER  NIEUW

Hennie en Marianne waren erg te spreken over den Bleker. Het ontwerp was van eigen hand, maar de definitieve uitvoering ging in overleg met Chris, want een complete tuin aanleggen hadden zij nog nooit gedaan. Hennie vertelde dat ze de expertise van Chris erg fijn vonden. “Wij hadden verschillende ideeën voor onze tuin, bij sommige daarvan stelde Chris een ander idee voor en dit pakte heel goed uit. Mede door deze ervaring raden wij den Bleker iedereen aan.” De diverse werkploegen leverden vervolgens prima werk, waarbij ook goed werd geluisterd naar de wensen. De in eerste instantie bedachte regenton werd door Chris overigens vervangen door een sedum dak op de overkapping en schuur: goede waterafvoer, goed voor de bijen, groen aanzicht enz.

ANDERE KLANTENVERHALEN

Alphen aan den Rijn

Alphen aan de Rijn

Chat openen
Hallo 👋
Welkom op de website van den Bleker Buitenplezier. Kunnen we je helpen?